Novosti

DroneDays – skup o bespilotnim letjelicama

By 20.03.2019. No Comments

DroneDays dvodnevni je skup o bespilotnim letjelicama koji će se po prvi puta održati 26. i 27. ožujka 2019. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu.

Program skupa sastoji se od pozvanih predavanja o industriji, znanosti i istraživanjima, zakonodavstvu i krajnjim korisnicima, sajma poduzeća koja se bave bespilotnim letjelicama, te letačke zone za demonstracije opreme. DroneDays mjesto je susreta stručnjaka, operatora i krajnjih korisnika iz područja bespilotnih letjelica na ovom području.

Skup organizira Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i njegov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS), a skup je sufinanciran i iz europskog O2020 projekta AeRoTwin.

Posjetitelji skupa DroneDays imat će priliku posjetiti predavanja brojnih stručnjaka, od akademika i znanstvenika, preko industrijskih korisnika raznovrsnih sustava bespilotnih letjelica, pa sve do predstavnika zakonodavnih tijela koji će posjetiteljima približiti zakonske okvire upravljanja tim sustavima. Uz to će poduzeća moći predstaviti svoj rad i usluge na štandovima na sajmu, koji će se održati na hodnicima FER-a te biti otvoren javnosti, kao i u letačkoj zoni, gdje će biti prezentirana najnovija tehnološka dostignuća i oprema.

Očekuje se 150 registriranih posjetitelja predavanja i demonstracija te oko 1000 posjetitelja sajma poduzeća, 8 demonstracija u letačkoj zoni, 10 prezentacija poduzeća te 15 predavanja stručnjaka.

Registracije za sudionike su otvorene – studentima je prijava besplatna, dok je za ranoranioce još uvijek dostupna prijava po nižim cijenama.

Više o događaju možete pronaći na službenoj web stranici:

http://dronedays.fer.hr/